Søte, glutenfri solskinnsboller på kalde vinterdager

Enkel oppskrift på glutenfri skolebrød skoleboller solskinnsboller. Bak selv. Glutenfri Bakst. Glutenfri Dessert.
Så enkelt kan du lage glutenfri skolebrød!

Kaffebrød, solskinnsboller, skolebrød, wienerbrød – you name it. Med Møllerens glutenfri bollepakke, kan du få herlige, glutenfri boller til kaffen, og du trenger så absolutt ikke være flink til å bake.

Dette trenger du: 

 • 1 pk. Møllerens Glutenfrie Boller
 • 1 pakke gjær (gjerne tørrgjær)
 • 3 dl lunkent vann
 • 50 gr. smeltet smør
 • 1 egg
 • Melis
 • Kokosmasse / Kokosstrø (hvis du ønsker)
 • Piano Vaniljekrem

Møllerens Glutenfrie Boller har en tydelig oppskrift på baksiden, men slik går du frem:

 1. Bland melblandingen i en bolle, med vann, smør, egg og gjær. Har du kjøkkenmaskin kan du sette den på elt i 5 minutter. Har du ikke maskin, er det bare å elte på gamlemåten and get your hands dirty. Kna i 8-10 minutter og rull deigen sammen til en lang pølse. Del pølsen i 12-14 biter og rull de sammen til boller.
 2. Legg bollene på en stekeplate og dekk til med et håndkle. La de heve i en time eller til de får den størrelsen du vil ha. Merk: Tørrgjær kan bruke lenger tid enn ferskgjær.
 3. For solskinnsboller eller skolebrød, former du en dyp grop i midten av hver bolle. Her kan du bruke skje eller fingrene. Fyll gropen med ønsket mengde Piano Vaniljekrem.
 4. Bollene settes midt i ovnen på 220 grader. Steketiden avhenger av ovnen, men gjennomsnittstiden er 15 minutter.
 5. Etter steking skal bollene kjøles ned på rist. Når de er passe nedkjølt kan du smøre melis og drysse kokosstrø over bollene. Skal du ha solskinnsboller unngår du bare kokosstrøet.
 6. Enjoy!
About Hege Lianne Williams 22 Articles
Jeg er redaktør og journalist i Vouzmagasinet. Jeg elsker å få frem inspirerende, rørende og sterke historier, som vanligvis ikke blir hørt. Har du tips om en god historie jeg kan fortelle? Send meg en e-post på: hege.williams@vouzmagasinet.no

Be the first to comment

Leave a Reply