Ghouri (23) blir første døve deltaker i populær realityserie

Natasha Ghouri (23) er Love Islands (UK) første døve deltaker. Tv-serien er på sin 8.sesong og deltageren hylles på sosiale medier. Foto: Instagram og ITV.
Natasha Ghouri (23) er Love Islands (UK) første døve deltaker. Tv-serien er på sin 8.sesong og deltageren hylles på sosiale medier. Foto: Instagram og ITV.

Produksjonsselskapet ITV kunngjorde nylig at én av årets deltakere til realityserien er døv. Nå hylles 23-åringen på sosiale medier.  

Kunngjøringen kom for et par dager siden i forbindelse med avsløringen av deltakerne til årets sesong av Love Island (UK), som lages av produksjonsselskapet ITV. Og det er 23-åringen Natasha Ghouri fra North Yorkshire i England, som har fått plass i showets 8.sesong.

Hun er realityseriens første deltaker med hørselshemming, og på sosiale medier tikker det inn støttende kommentarer, både fra privatpersoner og non-profit organisasjoner som heier på deltakeren.

Åpen om hørselshemmingen

Ghouri, som er modell og danser, har lenge vært åpen om hørselshemmingen sin og har flere ganger delt bilder på sosiale medier av cochleaimplantatet sitt. Et slikt implantat stimulerer hørselsnerven og gjør at mennesker med alvorlig grad av hørselshemming kan plukke opp lyd og tale.

Tidligere i år stod influenseren modell for en kampanje fra nettbutikken ASOS, hvor hun ble avbildet med øredobber fra butikken og viste frem implantatet. Nettbutikken har fått enormt positiv respons på kampanjen i april, og Ghouri har siden blitt stemplet som en inspirasjon.

– Jeg tror mange vil si at jeg er en inspirasjon på grunn av hørselen min og implantatet mitt. Jeg inspirerer veldig mange mennesker fordi jeg er så åpen om det, forteller Ghouri til nettavisen The Sun.

Norges første døve deltaker på tv

Norge har også hatt deltagere med hørselshemming på reality-tv, men dog svært få. I 2003 deltok Richard Ingemoen i Idol på TV2, og han ble dermed Norges første døve deltaker på norsk reality show. Senere hadde Lars Monsens tv-program “Ingen grenser” to døve deltagere med: Marianne Rasmussen Kolvik (27) og Bjarte Bø-Sande (41).

About Hege Lianne Williams 22 Articles
Jeg er redaktør og journalist i Vouzmagasinet. Jeg elsker å få frem inspirerende, rørende og sterke historier, som vanligvis ikke blir hørt. Har du tips om en god historie jeg kan fortelle? Send meg en e-post på: hege.williams@vouzmagasinet.no

Be the first to comment

Leave a Reply