Knallgode grunner til å løpe!

Knallgode grunner til at du bør begynne å løpe eller jogge. Kom deg i form. Bra hjertetrening. Jogging. Løping. Hvordan jogger jeg.
Vi kan hjelpe deg i gang med løpingen din. Du trenger bare å starte. Foto: Pixabay.

Lyst til å gå ned i vekt, forbedre humøret og forlenge livet? Nedenfor lister jeg opp noen grunner til hvorfor du bør begynne å løpe. Det gjelder bare å starte et sted!

Enten du jogger forsiktig noen kilometer i uka eller løper maraton; det er flere måter å løpe på. Det å sette i gang et prosjekt kan være tøft, uansett hva det er. Men trikset med å bli bedre til å løpe er å starte rolig og øke intensiteten uke for uke. Eksempelvis kan man begynne smått, for så å øke distansen med 10% per uke. Nedenfor har jeg listet opp fordelene en kan oppleve ved å starte løpetrening. Hva venter vi på??

  1. Du kan gå ned i vekt. Hvis du har planer om å gå ned i vekt, er det bare å sprinte i vei. I gjennomsnittet vil en kvinne på 60 kilo forbrenne 280 kalorier ved å løpe 10 km på 30 minutter eller forbrenne ca. 100 kalorier ved å gå fem kilometer. Ønsker du å forbrenne mer? Da bør du satse på løping istedenfor å bare jogge.
  2. Du kan leve lenger. Å løpe mellom 1 og 2 timer i uka kan forlenge livet med 5 år hos kvinner og 6 år hos menn. Denne studien ble gjort i Danmark og testet på 20.000 menn og kvinner i løpet av 36 år. Du trenger ikke å løpe av deg beina. Bare hold farten slik at du fortsatt klarer å puste normalt under trening.
  3. Minsker sjansen for kreft. I 2002 ble forholdet mellom helse og aktivitet undersøkt i over 170 tilfeller. Undersøkelsen viste at ved å øke aktivitet og svette litt mer i uka, kan du faktisk redusere sjansen for å utvikle alle typer kreft. Er ikke dette godt nok, vet ikke vi.
  4. Immunforsvaret forsterkes! Å holde seg moderat aktiv, reduserer tilfeller av influensa og forkjølelser med 20%. Men husk å kle deg etter forholdene. Å løpe på vinteren kan være utfordrende.
  5. Du styrker musklene. Det sies at man mister ca 1% muskelmasse hvert år etter fylt 30 år. Opprettholder du ikke kroppen, vil fettet etterhvert erstatte muskelmassen. Selv om styrketrening bør gjøres minst en gang i uka, er løping like effektivt på å trene og styrke rygg, lår, legger og mage.
  6. Du reduserer risikoen for diabetes. Tre timer med trening i uka, kan redusere kvinners risiko for diabetes med hele 46 prosent ifølge The US’ Health Nurses Study. Å holde kroppen i form reduserer musklenes følsomhet ovenfor insulin, som betyr at kroppen rensker blodet for sukker mer effektivt enn en som ikke trener.
  7. Du forbedrer søvn og booster energinivået! Sliter du med å sove skikkelig, kan faktisk 30 minutter med løping i uka hjelpe deg. Deltakere i en studie gjennomført av Mental Health And Physical Activity, noterte at de følte seg mye mindre trøtt om dagen og sov omtrent 65% bedre om natten.
  8. Du bedrer humøret. På grunn av feel-good-hormoner kalt endorfiner som utløses under trening og aktivitet, kan disse hjelpe til med å redusere angst og depresjon. Har du hørt om “Runner’s High?” Det kan minne om en euforisk følelse etter en hard økt med løping.
  9. Du styrker skjelettet og beina. Mange myter går utpå at løping kan gi både kortvarige og permanente skader på skjelettet. Faktisk, vil løping forebygge skader og sykdommer som benskjørhet.
  10. Du reduserer sjansen for økt blodtrykk og hjerte-og-kar sykdommer. Å løpe og velge kardivoaskulær trening vil forbedre elastisiteten i blodårene og dermed kunne redusere sjansen for tilknyttede sykdommer. Å løpe bare 1 time i uka kan redusere sjansen for hjerte- og kar sykdommer enormt.
About Hege Lianne Williams 24 Articles
Jeg er journalist og innholdsprodusent i Vouzmagasinet. Jeg elsker å få frem inspirerende, rørende og sterke historier, som vanligvis ikke blir hørt. Har du tips om en god historie jeg kan fortelle? Send meg en e-post på: hege@vouzmagasinet.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*