Med stjernene i hendene (og på pcen)!

Ingrid Wahl har vært astrolog i over 20 år. Nå forteller hun hvordan det har vært. Astrologi. Horoskop.
Det var som om noen alltid prøvde å fortelle meg at «dette kan du jo, Ingrid!» - jeg bare hørte ikke etter. Jeg stolte heller ikke nok på meg selv til å satse for fullt. Foto: Pixabay.

Ingrid Wahl (50) regnes å være en av Norges dyktigste og erfarne astrologer. Med en stor, trofast og meget fornøyd kundebase har Ingrid mulighet til å være sin egen sjef og veilede alle menneskene hun møter. Dette gjør hun ved å regne ut klokkeslett og se på et horoskop.

Ingrid Wahl har over 20 år bak seg i en meget spesiell og interessant jobb; Hver dag svarer hun på spørsmål fra mennesker i alle slags situasjoner som lurer på hva fremtiden bringer. For å finne svar regner hun ut horoskopet til både dyr og mennesker, basert på fødselsdato, sted og klokkeslettet du ble født. Da ser hun hvordan planetene var posisjonert under fødselsøyeblikket og kan utifra dette fortelle om vedkommendes personlighet og fremtid. Hun kan også ta i bruk spesielle skjema og bøker kalt Ephemeride samt et utregningsprogram på pcen.

Hva er astrologi?
– Astrologi er læren om sammenhengen mellom livet på jorden og himmellegemenes bevegelser. Den grunnleggende læren sier at planetene og stjerner påvirker livet på jorden, og energien på jorden følger de samme bevegelser, og energier som planeter og solsystemet er sammensatt av. Alle stjernetegn er styrt av hver sin planet, men blir også påvirket av alle andre planetene i solsystemet.

Bilde: Ingrid Wahl har vært astrolog i over 20 år. Nå forteller hun hvordan det har vært.

Fortell litt om din karriere som astrolog; hvorfor ble du astrolog og hvilke arbeidsoppdrag har du hatt innenfor denne karrieren?
– Jeg har alltid hatt interesse for astrologi. Jeg begynte først på noen kurs i Trondheim og fant ut at dette interesserte meg veldig. Deretter tok jeg et studie via Danmark, som ledet meg videre til Malaysia hvor jeg fullførte Masterstudie i Feng Shui og Kinesisk Astrologi.

Jeg er i tillegg til astrolog, utdannet journalist og har studert psykologi – noe som er veldig nyttig i jobben som veileder for mange forskjellige typer mennesker og bedrifter. Til tross for at jeg i starten fikk mange kunder, tok det meg flere år før jeg begynte i jobben som profesjonell astrolog; jeg stolte ikke nok på meg selv til å satse for fullt.

Som alenemor reiste jeg til Spania med barna for å jobbe med prosjektledelse, men jeg ble raskt utbrent. Det å være i utlandet uten mye til nettverk, i en tid hvor datamaskinen ikke løste alt, gjorde at det ble vanskelig å få kabalen til å gå opp. Men det var alltid enn trygghet ved astrologien; jeg kunne sette meg ned, sette opp horoskoper, hjelpe mennesker og tjene penger. Det var som om noen alltid prøvde å fortelle meg at dette kan du jo, Ingrid! – Jeg bare hørte ikke etter eller så hintene rundt meg. Da jobben som prosjektleder gikk konkurs, hadde jeg ikke annen mulighet enn å satse for fullt på astrologien. Og jeg elsket det!

Nå 20 år senere sitter jeg fortsatt og veileder de samme bedriftskundene, og private kundene – og jeg tjener fremdeles godt!

«Det virker nesten som det sitter noen å styrer oss med en joystick.. og vi tralter med uten å vite bedre. Det er det som gjør det så interessant.»

Hvordan kan du lese eller spå fremtiden?
– Når man setter opp et horoskop går man ut fra fødselsdagen, stedet og klokkeslettet. Ut fra dette leser man hvilken personlighet, positive og negative sider personen har. Mange tror at astrologi er et stjernetegn, men det innebærer så utrolig mye mer; astrologien forteller alt om både person, tiden man er i og hvor man skal videre. Bare det at ethvert menneske er kommet til verden på akkurat riktig tidspunkt er jo et mirakel i seg selv. Mange av mine kunder sier at de er født for tidlig, eller kanskje har mor gått over tiden, og født etter termin. Uansett er denne personen kommet til verden på sekundet den skulle komme.

Hva kan du spå? Ser du død?  Kjærlighet? Har du blitt bedt om å spå dødsårsak og dato?
– Å se dødstidspunkt er ikke noe astrologer gjør før man blir spurt. Men jeg har blitt spurt flere ganger og ja, jeg har funnet ut dødstidspunkt. Det ene tilfellet var ei dame med kreft, hun ventet på døden og sønnen skulle bli far til hennes første barnebarn. Sykehuset skulle ta keisersnitt, så hun fikk se barnet før hun døde. Jeg regnet ut og de tok keisersnitt en halvtime før min kunde døde. Hun rakk da å holde sitt første barnebarn.

Hvordan kan du vite at det du spår er sant?
– Når man har jobbet med de samme kunder/bedrifter i snart 20 år og følger dem opp veldig tett på, så ser man jo at rådgivningen slår til, gang på gang.

Kan du se om to mennesker passer sammen? Og kan du se personligheten, kvalifikasjoner og identiteten til et menneskets sjelevenn?
– Absolutt, det er veldig viktig. Ikke kast bort tiden på å date en partner som ikke passer deg i det hele tatt, rådgiv deg og finn en som er riktig så tidlig som mulig. Dette er noe vi seriøse astrologer kan hjelpe deg med!

Hva vil du si er det mest vanligste kunder vil vite?
– Det er mye forskjellig. Er det lørdag kveld, så kan det være kjærlighet. Ellers midt i uka så er det alt fra økonomi, styremøter, generalforsamlinger, ansettelser og eksamener. Det avhenger mye av sesonger og årstider.

Mange sier at astrologi er på nivå med enhjørninger og julenissen – hva vil du si til dem?
– Det er mye misforståelser der ute. Til tross for at astrologi er en eldgammel kunst har også den modernisert seg med tiden. Veldig mange, spesielt bedriftsledere har blitt målløse når de faktisk skjønner at man ikke sitter der i flagrende gevanter og gir høytflyvende råd. Det er nok mange som ser for seg spåkuler og røkelse. Det er dessverre ikke sånn det fungerer. Astrologi er et utrolig godt rådgivende verktøy, og det er mange flere som bruker dette enn de fleste tror. Flere bruker en god blanding av Feng Shui og astrologi for å øke sjansene for å lykkes.

Har du hatt kunder som er misfornøyde?
– Jada. Jeg kan spesielt huske to damer jeg satte opp horoskop for på ei messe her i Spania. De betalte 5€ hver (altså 50,- ca.) for en rask gjennomgang. Jeg møtte dem senere på en Café og de ville ha pengene tilbake, for sånt vrøvl trodde de ikke på! Den ene hadde fått beskjed om å passe på økonomi, og sikre seg, fordi jeg så forholdet hennes holdt på å gå over styr. Den andre hadde elendig helse så jeg bad henne ta vare på seg selv. Disse to tok igjen kontakt etter en stund; den ene ble skilt da mannen viste seg å være utro, og den andre hadde fått kreft. Begge reiste da fra Spania.

Har du noen tips til kommende studenter? Anbefaler du å bli astrolog? Hvordan er lønnen?
– Du skal bli det hjertet ditt sier. Hvis det sier du skal studere astrologi så gjør det. I såfall har du en spennende reise i vente. Jobb hardt og du vil kunne leve av hobbyen din resten av livet. Og leve godt, veldig godt.

Er det mennesker innenfor astrologi du ser opp til?
– Ja, Penny Thornton. Hun er en kjempedyktig
astrolog. Hun var Lady Diana sin personlige rådgiver. Penny driver fortsatt med astrologi og jeg følger arbeidet hennes.

Hvordan jobber du? På kontor?
– Jeg jobber hjemmefra. Jeg sørger alltid for å ha plass til et kontor på stedene jeg bor. Ellers bruker jeg telefonen mye i arbeid når jeg er ute på reiser.

About Hege Lianne Williams 24 Articles
Jeg er journalist og innholdsprodusent i Vouzmagasinet. Jeg elsker å få frem inspirerende, rørende og sterke historier, som vanligvis ikke blir hørt. Har du tips om en god historie jeg kan fortelle? Send meg en e-post på: hege@vouzmagasinet.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*