46 enkle måter å friske opp livet

Føler du at livet har kjørt seg fast i bestemte rutiner? Mangler du den lille livsgnisten? Vouzmagasinet.com har samlet sammen hele 46 forslag til hvordan man kan sprite opp livet igjen og kjenne blodet bruse.  Foto: Pixabay.com.

Føler du at livet har kjørt seg fast i bestemte rutiner? Mangler du den lille livsgnisten? Vouzmagasinet har samlet sammen hele 46 forslag til hvordan man kan sprite opp livet. Let’s go!

 1. Stikk hodet ut av soltaket eller bilvinduet i høy fart. Ingenting er som å kjenne adrenalinet bruse ved høye hastigheter. Denne er selvsagt helt trygg derimot.
 2. Dra på kino alene. Alene? På kino? Kino nytes ikke alltid best i selskap. Velg deg en film, skaff popcorn og kos deg under filmen.
 3. Dra på tur ute i naturen. Kom deg litt vekk fra bylivet og mobilen, tv-en og pc-en din.
 4. Knus eller ødelegg noe! Sinne får deg til å føle deg levende. Bruk 15 minutter og knus alt du kommer over.
 5. Dance like no one is watching. Dans, dans, dans oppååå bordet. Men seriøst, shake that booty!
 6. Tren. Finn en treningsform du aldri før har prøvd eller kjør en hardcore økt i favoritt-treningen.
 7. Se på soloppgangen. Finn en god utkikksplass, sett alarmen på grytidlig og kom deg ut. Ta gjerne med en kaffekopp.
 8. Skrem deg selv! Hater du å bli skremt? Finn den ultimate skrekkfilmen, skru av lysene og se den alene…
 9. Løp i regnet. Denne er en klassisker! Har du noen gang løpt ute i regnet, uten en anelse bekymring eller tanker? Det anbefales!
 10. Gjør noe utenfor komfortsonen din. Lever du i din “trygge boble?” Kom deg ut av komfortsonen og gjør noe nytt i løpet av dagen. Du blir nok skremt i starten, men fy så deilig i etterkant!
 11. SCREAM! Noen ser for seg å må reise langt til skogs for å hyle og skrike. Vi utfordrer deg til å hyle akkurat hvor du befinner deg når du først leser dette. Scream your lungs out!
 12. Meditasjon! Lær deg å meditere. Fokuser bare på pusten og din egen eksistens.
 13. Gjør noe helt spontant! Dra for eksempel på en biltur eller en reise ut av det blå.
 14. Bli kjent med en fremmed. Overraskende mange er ukomfortable blant fremmede. Du har vel vært borti den kleine stillheten på trikken eller bussen? Hva med å heller slå av en prat med sidemannen eller hun i kassa på Meny?
 15. Gjør en god gjerning! Å glede andre gjør godt. Hva med å donere noen kroner til en god organisasjon? Klippe plenen til naboen. Lufte bestemors hund? Donere klær til noen som trenger det? Her er mulighetene uendelige.
 16. Make out session! Finn et skap, lite rom, bad og klin som om dere var tenåringer igjen!
 17. Bryt loven… Nå snakker vi ikke om ran og store greier. Hva med å kjøre bittelitt over fartsgrensa når ingen ser på?
 18. Ta et isbad! Kle av deg og hopp i nærmeste innsjø eller elv. Husk å ikke bade for lenge!
 19. Søk på en jobb du så og si aldri kommer til å få. Er det jobbannonser der ute som søker CEO, fiskere, klesdesignere – you name it? Søk på en og lat som du får den!
 20. Double-chin photos! Du vet de lekre snappene du sender med fire lag dobbelthake og skjelende øyne? Publiser de på bloggen eller facebook for 1 HEL dag!
 21. Hold blikkontakten. Du vet hvor ekkelt det er når noen prøver å holde blikkontakten lenger enn du selv er komfortabel med? Utfordre deg selv og kjør på med ufattelig lang blikkontakt fra din side. The tables have turned!
 22. Gi en fremmed komplimenter. På trikken sitter det ei jente med nydelig hår. På gata går en kar med fantastisk hud. Hun på butikken har en rocka stil. Men så si det til dem da!
 23. Ikke glem å takke for komplimenter du får heller da. Dette skjer overraskende mye, at man avblåser et kompliment med “Denne billige jakka?” eller “Psssh, noe jeg bare gjorde i farta.” Lær deg å si tusen takk, uten å avblåse!
 24. Og husk.. Gi komplimenter daglig. 
 25. Finn noen å synge med. Er du glad i å synge? Høres du ut som en kråke? Drit i det og finn deg en singing-buddy. Ingenting er som å dele en sang med noen.
 26. Gjør frivillighetsarbeid. Ja, dette er arbeid som ikke blir lønnet med penger, men tenk på erfaringene du får og de nye menneskene du møter?
 27. Lær deg å strikk egne ullsokker – med mindre du allerede kan det. Det er deilig å egenprodusere og hvorfor ikke et par ullsokker?
 28. Kle deg opp på en helt vanlig, hverdag. Det er onsdag, du har skole eller jobb – det er ingen grunn til at du skal kle deg opp i kjole eller dress. Drit i det og dra frem penkjolen!
 29. Vær helt ærlig med alle rundt deg. Det er kanskje ikke det letteste å konfrontere noen, men det finnes heller ikke noe bedre enn å rense luften. Sett deg ned og konfronter de viktige menneskene i livet ditt.
 30. Introduser deg for noen du virkelig ser opp til. Har du en forelskelse? Et idol? Hvem er ditt forbilde? Send et brev til vedkommende (uavhengig om han eller hun er kjendis) eller løp opp til han/hun når du ser de på gaten. Fortell dem hvem du er!
 31. Fremhev kroppsdeler du misliker. Er du sjenert ovenfor puppene dine? Føler du rumpa er for stor? Ta noen dager i måneden og virkelig fremhev kroppsdelene du er usikker på. Dette gir ikke bare selvtillit, men vil også glede deg i det lange løpet.
 32. Unnskyld deg. Er det noen der ute du skulle ha skværet opp med? Gikk dere fra hverandre i sinne? Selv om dette hører fortiden til, er det lett å føle at man skulle ha renset luften. Finn nummeret, epostadressen til vedkommende eller send en melding på facebook.
 33. Donere blod. Denne er en game-changer for mange. Her besvimer folk i rekkene bare ved tanken på å donere eget blod. Men er du en god kandidat, prøv å kom deg til blodgiver-senteret. Det redder tross alt liv.
 34. Delta i protester! Er du uenig i fremgangsmåten hos noen bedrifter? Er det saker i samfunnet du vil endre på? Delta i protestene.
 35. Bestill noe nytt på menyen! Er dere ute å spiser? Velger du alltid samme tallerken? Prøv noe nytt en kveld – du trenger ikke å vite hva det er for noe. Bestill noe nytt for hverandre?
 36. Fortell noen hva du virkelig føler. Er du glad i noen, men får aldri sagt det? Er du sint og skulle ha pratet med vedkommende? Uansett følelse, få i gang samtalen og rens lufta.
 37. Get lost! Rot deg vekk på et nytt eller velkjent sted. Å rote seg vekk, for så å finne frem gir en riktig god følelse.
 38. Rydde, sortere, kaste og donere. Har du mye skrot liggende? Er du lei av sakene dine? Ta en oppryddingsdag, kast gamle saker og doner de finere tingene.
 39. Ta ansvar! Yes, her kommer den. Du er voksen. Du har jobb. Kjæreste. Men tar du ansvar for dine egne handlinger og ord? Det er vanskelig å være den som må unnskylde seg dersom man går over streken, men det gjør deg til en bedre person.
 40. Slutte å bevise noe. Livet er overraskende nok, ikke en konkurranse. Så slutt å bevise noe; du trenger ikke alltid å prestere bedre enn resten.
 41. Ommøbler hjemme. Frisk opp hjemmet ved å flytte rundt på sofaen eller kommoden. Det skal så lite til for å føle ny og ren energi.
 42. Stå på ski, skøyter, rollerblades, skateboard. Få fart på kroppen og hjul under beina!
 43. Unngå telefonen, tablet, pc og tv så mye du bare klarer i løpet av 1 dag. Husker du når du var ute å lekte i hagen hele dagen lang?
 44. Dumpster dive! Denne kan virke litt kjip for noen, men butikker kaster utrolig mye mat! Ta en runde i dumpster’n og se hva du finner.
 45. Gå naken hjemme! Kle av deg hjemme. Om du allerede ikke gjør det da.
 46. Fortell venner og familier hvorfor du ser opp til akkurat dem!

Lykke til!

About Hege Lianne Williams 24 Articles
Jeg er journalist og innholdsprodusent i Vouzmagasinet. Jeg elsker å få frem inspirerende, rørende og sterke historier, som vanligvis ikke blir hørt. Har du tips om en god historie jeg kan fortelle? Send meg en e-post på: hege@vouzmagasinet.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*